Powered by Smartsupp

Záhradné chaty: ako ich postaviť lacnejšie?

Kúpa drevenej chaty nemusí byť taká drahá, ako sa na prvý pohľad zdá. Preto namiesto toho, aby ste sa vzdali tohto sna, mali by ste zvážiť niekoľko dôležitých vecí. Podľa odborníkov by sa letné domy mohli pohybovať v rôznych cenových rozpočtoch. Nižšie je niekoľko tipov, ako zlacniť nákup chatky bez toho, aby sa vzdali pohodlia a kvality.

Vytvorte individuálny projekt domu

Pred začatím akýchkoľvek stavebných prác je dôležité urobiť rozhodnutie: vybrať si už zhotovený projekt stavby alebo dom individuálne upraviť. Klienti sa stále vyhýbajú výberu individuálnych projektov, pretože verejnosť to vníma tak, že takýto dom bude drahší. Nie je to tak úplne pravda.

Hotové katalógové projekty majú pevné ceny, ako aj obmedzený výber. To znamená, že mnohé pripravované projekty nie sú prispôsobiteľné potrebám klientov. Výsledkom je, že pri výbere takýchto projektov platíte za riešenia a priestor, ktorý nepotrebujete. Výber materiálov použitých na stavbu takéhoto domu je tiež obmedzený a mohol by ovplyvniť kvalitu finálneho projektu.

Ak chcete kúpiť chatku, ktorá vyhovuje vašim potrebám, lacnejšie, zvoľte si individuálny projekt. V tomto prípade platíte za riešenia, ktoré potrebujete, a vyhnete sa ďalším výdavkom na nepotrebné veci. S tímom PINUS - LOG máte možnosť vyhotoviť si svoju záhradnú chatku na mieru, ale aj upraviť už hotový projekt. 

Premyslite si výdavky

Každý z nás sa teší z maličkostí, no niekedy si to vyžaduje veľké výdavky. Výber správneho dodávateľa stavby je životne dôležitý. Len s jeho pomocou dokážete vyhodnotiť, do ktorých vecí je dôležité investovať a čo je len pekné mať.

Napríklad nemusíte investovať do veľkého priestoru, ale je lepšie mať letný dom s kvalitnými oknami a dverami, ktoré znižujú tepelné straty. Ďalším nápadom, ako ušetriť peniaze, je vybrať si tenšie steny nižšej triedy. Ide o pomerne praktickú voľbu, ak chatku plánujete využívať väčšinou len v lete. Pri zateplených stavbách tiež stačí použiť tenšie steny, ktoré znížia náklady na výstavbu a nepreplatíte stavbu na úkor kvalitných okien a dverí. 

Plánujte vopred

Hľadanie nápadov na internete môže priniesť veľa výhod, pokiaľ ide o plánovanie vysnívaného letného domu, ktorý nepresahuje limity vášho rozpočtu. Napríklad na stránkach ako Pinterest nájdete praktické tipy, vďaka ktorým sa dajú lacné drevené chaty premeniť na výnimočné dovolenkové domy. Pravdou je, že letné domy nemusia byť priestranné a veľké, aby boli výrazné a jedinečné. Dobre premyslené priestorové a funkčné rozhodnutia môžu poskytnúť väčší úžitok a vyhovovať vašim potrebám lepšie ako akýkoľvek priestranný dom.

Späť do obchodu