Powered by Smartsupp

Sú škandinávske chatky najlepším riešením?

Každodenný život je obklopený mnohými murovanými, kovovými a presklenými budovami. Preto ľudia pri úvahách o súkromnom priestore na oddych často volia  škandinávske drevené chatky. Prečo je to najlepšie riešenie na oddych, či dovolenku?

škandinávske zruby

Riešenie šetrné k prírode a človeku

Po prvé, drevo je ekologický a odolný materiál, ktorý nespôsobuje žiadne škodlivé účinky na ľudské zdravie. Vyznačuje sa tiež výbornou klímou v interiéri, pevnosťou a odolnosťou. Preto je drevo považované za jeden z najekologickejších materiálov s množstvom výhod.

Rýchla výstavba

Ďalším dôležitým faktorom, ktorý treba vziať do úvahy pri zvažovaní kúpy škandinávskych záhradných chatiek je to, že takéto stavby je možné v krátkom čase vyrobiť a postaviť u zákazníka.

Niet pochýb, že každý si chce čo najskôr užívať výhody osobnej drevenej chaty. Bežné je však aj to, že si zákazníci vyberajú katalógové projekty, pretože si myslia, že ​​výroba a stavba chatky na mieru potrvá veky. Toto je mylná predstava!

Návrhy na mieru môžu trvať rovnako dlho ako tie katalógové, ak si vyberiete správneho výrobcu. Napríklad tím PINUS - LOG zabezpečí, že si klient môže užiť hotový projekt za 10-12 týždňov!

Projekt spĺňajúci individuálne potreby

Pri rozhodovaní sa o stavbe drevenej chaty na svojom pozemku by ste sa mali v prvom rade rozhodnúť, či si dom navrhnete individuálne alebo zvolíte už hotový projekt. Aj keď je pravda, že projekt chatky na mieru je drahší, netreba zabúdať na to, že pri individuálnom navrhovaní chaty zaplatíte len za to, čo potrebujete, teda že budé naplánovaná podľa vašich osobných potrieb.

Pomerne obľúbenou voľbou zákazníkov je prispôsobenie si katalógového projektu. Týmto spôsobom sa vyhnete mnohým dizajnérskym prácam a výber je oveľa jednoduchší. Pri rozhodovaní sa o tom, aký projekt chaty zvoliť, zohráva veľkú úlohu aj veľkosť a tvar pozemku.

Aj keď sa obyčajne na letnú dovolenku predstaví jednoduchá štvorcová drevená chatka, nemali by ste sa týmto nápadom obmedzovať. Individuálne navrhnuté chatky môžu byť aj celkom moderné, s veľkými panoramatickými oknami, terasou rôznych tvarov alebo dokonca niekoľkými dverami a oknami zdobenými tradičnými, klasickými alebo modernými prvkami.

Výhody dreva

Konečná cena škandinávskych drevených chatiek závisí od materiálov zvolených pre stavbu. Preto by malo dostať prednosť kvalitné drevo. Len tak môžete zažiť všetky výhody, ktoré môžu drevené domy poskytnúť (vrátane dobrej izolácie, prirodzeného dýchania stien atď.). Ak si napríklad vyberiete kvalitné drevo, jeho výborná izolácia udrží teplo vo vašej chatke oveľa dlhšie. Dom sa tak stane oveľa pohodlnejším na odpočinok v chladnejších dňoch.

Pri pohľade na trh s drevenými chatami nie je ťažké si všimnúť, že sa tieto chatky vyrábajú z rôznych druhov dreva. No najobľúbenejšími voľbami sú sibírsky smrek a borovica. Samotné drevo už má celkom dobré izolačné vlastnosti. Ak však uvažujete o tom, že chcete stavbu využívať počas celého roka, oplatí sa zvážiť jej zateplenie. Váš drevený dom sa tak stane nielen oveľa vzduchotesnejším, ale aj menej chladným počas zimy.

Späť do obchodu